Mutton methi malai

VÝVAR (cca 1 hod)

  • 0.85 kg – skopový maso
  • 0.75 l – voda
  • 1.5 tsp – sůl
  • 1 tsp – cardamom zelený celý
  • 2 tsp – cumin celý
  • 2 tsp – koriandr celý
  • 4 tsp – fenugreek mletý

GARAM MASALA (fšecko mletý)

  • 1 tsp – kurkuma
  • 2 tsp – kashmiri chilli
  • 1 tsp – skořice
  • 3 tsp – fenugreek
  • 1 tsp – cardamom zelezný
  • 1 tsp – hřebíček
  • 1 tsp – pepř

AKCE

  • 1 cm plátek – máslo
  • 16 ks – green chilli chopped
  • 500 g – cibule nakrájená
  • 1 tsp – black mustard celý [15 minut onanuj]
  • 8 stroužků – česnek (30 g)
  • 1 pixla rajčat (400 g) + trocha vody na výplach pixle
  • GARAM MASALA
  • VÝVAR (maso oddělat bokem)
  • 3 tsp – sůl
  • 300 g – kešu vořechy [pak MIXUJEŠ, případně přidej vodu]
  • 20 ks – čerstvý kari listí
  • uvařený MASO
  • 60 g – jaggery
  • 250 g – tvaroh polotučný
  • 1 kelímek smetany (31%)
  • 2 tbsp – kasoori methi